Právě vysíláme

Queens Of The Stone Age na Colours Of Ostrava nevystoupí, nahradí je Tom Morello

9. července 2024 13:32
Queens Of The Stone Age na Colours Of Ostrava nevystoupí, nahradí je Tom Morello

Americká kapela Queens Of The Stone Age na Colours Of Ostrava ze zdravotních důvodů nevystoupí. Jednu z hlavních hvězd letošního programu nahradí kytarista, zpěvák a držitel ceny Grammy Tom Morello.

Kapela Queens Of The Stone Age zrušila zbylý červencový program. Zdravotní problémy postihly zpěváka Joshe Hommese, který vloni prodělal léčbu rakoviny. Kapela ve svém prohlášení uvedla, že se okamžitě musí z Evropy vrátit do USA, kde se Hommes podrobí operaci. Kromě koncertu v Ostravě zrušili hudebníci 8 dalších vystoupení.

„Tahle smutná zpráva postihla i další festivaly, okamžitě jsme na ni zareagovali a oslovili nejrůznější možné interprety. Nakonec přivedeme hudebníka, kterého jsme původně zamýšleli na příští ročník,“ uvedl Ondřej Bambas z marketingového týmu festivalu.

Podle magazínu Rolling Stone je Tom Morello 18. nejlepší kytarista historie. Je také členem Rokenrolové síně slávy a držitelem 2 cen Grammy. V minulosti působil v kapelách Rage Against The Machine a Audioslave. Je znám také pod svým alter egem The Nightwatchman.

Problémy s chybějícími hvězdami pořadatelé řešili i vloni. Nejprve zrušili vystoupení zpěvačka Ellie Goulding, které lékař nedoporučil let a koncert v Ostravě. Místo ní se do programu na poslední chvíli dostala česká kapela Chinaski. Nevystoupil ani nigerijský zpěvák Burna Boy, který to zdůvodnil poruchou na svém soukromém letadle. Podle vyjádření jeho manažerů šlo o problém s motorem.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat