Právě vysíláme

Smutný pohled na Céline Dion. V novém dokumentu se kvůli křečím nemůže hýbat

28. června 2024 12:48
Smutný pohled na Céline Dion. V novém dokumentu se kvůli křečím nemůže hýbat

Zpěvačka Céline Dion bojuje už dlouhých 17 let se syndromem ztuhlého člověka. Veřejně o své nemoci promluvila až poté, co byla v roce 2022 nucená zrušit celosvětové turné. Od té doby o svém stavu fanoušky pravidelně informuje. O tom, jak těžké je se syndromem žít, promluvila i v novém dokumentu.

Céline Dion prožívá nejnáročnější období ve svém životě. Zatímco v minulosti se jí dařilo se syndromem ztuhlého člověka bojovat, nyní je její stav mnohem vážnější. Kvůli nemoci byla nucená v roce 2022 zrušit celosvětové turné a jak už dříve vyšlo najevo, syndrom ji omezuje mimo jiné třeba i ve zpěvu.

Svůj příběh se Dion rozhodla povyprávět fanouškům skrze dokument, který vyšel v úterý 25. června 2024. Jmenuje se I Am: Céline Dion a především jeho závěr je velmi emotivní. Zpěvačku v něm můžeme vidět zcela paralyzovanou. Kvůli křečím v břiše a páteři se nemůže hýbat a po tváři jí stékají slzy.

„Jednou se mi stalo, že se mi při křečích zlomila žebra. Když je to se mnou vážně, může se stát, že se mi začnou lámat i kosti,“ prozradila Dion v srdceryvné zpovědi.

„Zničehonic začala řvát bolestí. Nevěděla jsem, jestli dýchá. Zpanikařila jsem. Dívala jsem se kolem sebe a viděla jsem, jak její terapeut přivolal šéfa ochranky. Ten hned dorazil do místnosti. Sledovala jsem, jak se o ni starají. Už věděli, co mají dělat,“ svěřila se režisérka dokumentu Irene Taylor v rozhovoru pro The New York Times.

Nemoc, která Dion trpí, se odborně nazývá Stiff – Person syndrom a je neléčitelná. Její vývoj lze zpomalit pouze léky.

Články, které by tě mohly zajímat