Právě vysíláme

Taylor Swift se po zrušených koncertech chystá do Británie. Uskuteční se po hrozbě terorismu koncerty v Londýně?

9. srpna 2024 11:56
Taylor Swift se po zrušených koncertech chystá do Británie. Uskuteční se po hrozbě terorismu koncerty v Londýně?

Hned 3 koncerty populární zpěvačky Taylor Swift byly zrušeny v rakouské Vídni kvůli hrozbě teroristického útoku. Jak to bude s dalšími evropskými koncerty Taylor?

V Londýně se příští týden uskuteční 5 naplánovaných koncertů americké zpěvačky Taylor Swift navzdory nyní zrušeným vystoupením v Rakousku. Informovala o tom dnes agentura AP s odkazem na metropolitní policii, podle které nic nenaznačuje souvislost s teroristickou hrozbou, kvůli které byly koncerty popové hvězdy zrušeny v rakouské metropoli.

Londýnský starosta Sadiq Khan prohlásil, že město se těší na návrat zpěvačky do arény ve Wembley, kde se příští týden uskuteční 5 koncertů. Khan uvedl, že hlavní město a policie se poučily ze sebevražedného bombového útoku v Manchester Areně, při kterém v roce 2017 na koncertě Ariany Grande v severozápadní Anglii zahynulo 22 lidí.

Máme obrovské zkušenosti s policejní ochranou těchto akcí, po strašném útoku v Manchester Areně jsme se poučili z mnoha věcí,“ řekl Khan televizi Sky News. Policie podle něj úzce spolupracuje s radnicí.

„Nic nenasvědčuje tomu, že by záležitosti, které vyšetřují rakouské úřady, měly vliv na nadcházející akce zde v Londýně,“ uvedl mluvčí londýnské metropolitní policie.

Do Wembley se Swift vrátí ve čtvrtek 15. srpna 2024 na 5 večerů a poté se vydá zpět do Severní Ameriky na poslední koncerty turné Eras, které se podle médií stalo nejvýdělečnějším koncertním turné všech dob.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat