Právě vysíláme

Muž se identifikoval jako kufr, na letišti požadoval odbavení do zavazadlového prostoru

3. září 2024 9:10
Muž se identifikoval jako kufr, na letišti požadoval odbavení do zavazadlového prostoru

Ke kuriózní situaci došlo na letišti v Miami. Muž se tam obalil zelenou fólií a požadoval odbavení do zavazadlového prostoru. Jak uvedl, identifikoval se v danou chvíli jako kufr. Všemu přihlíželi stovky pasažérů.

V dnešní době se můžete identifikovat jako v podstatě cokoliv. Američan si tak řekl, že se daný den cítí jako kufr, a chtěl se na letišti v Miami nechat odbavit do zavazadlového prostoru letadla mířícího do Jižní Ameriky. Všemu přihlíželi zmatení spolucestující.

Kamarád muže postavil na váhu na odbavovací přepážce, předstíral, že skenuje čárový kód a čeká, až se mu vytiskne visačka na kufr. Vše mezitím zpozorovala ochranka, která k pánům přišla a začala situaci řešit. Muže rozbalila a nechala si celou situaci vysvětlit. Jak se ukázalo, šlo ze strany kamarádů pouze o vtípek.

V minulosti však k podobným případům několikrát došlo. A to například v roce 1983, kdy byla v Nigérii svržena vláda a bývalý ministr dopravy unikl do Londýna. Aby ho Nigerijci dostali zpět, před umístěním do přepravní bedny mu píchli anestetikum, a při odbavení zavazadel tvrdili, že jde o „diplomatický vak“. Takový totiž nemůžou zaměstnanci letiště otevřít. Vzhledem k tomu, že neměli „diplomaté“ příslušné papíry, byla bedna otevřena a v ní byl nalezen uspaný ministr dopravy.

Články, které by tě mohly zajímat