Právě vysíláme

Rodina Leviev podala žalobu na Podvodníka z Tinderu, využíval její jméno ke svému prospěchu

3. března 2022 8:10
Rodina Leviev podala žalobu na Podvodníka z Tinderu, využíval její jméno ke svému prospěchu

Rodina diamantového magnáta Leva Levieva podala žalobu na Simona Levieva aka Shimona Hayuta známého jako Podvodníka z Tinderu. Nechala se slyšet, že využíval její jméno ke svému prospěchu, i díky němu totiž své oběti obelstil o miliony.

Podvodník z Tinderu je v současnosti jedním z nejsledovanějších dokumentů Netflixu. Simon Leviev dokázal obalamutit několik žen a vylákat z nich tisíce dolarů, k čemuž mu pomohlo i jeho příjmení. Nejde však o jeho pravé, nýbrž změněné. Pravděpodobně se nechal „inspirovat“ rodinou diamantového magnáta, za jehož syna se vydával.

Shimon Hayut je podvodník, který ukradl identitu naší rodině a pokusil se zneužít naše dobré jméno k obelhání svých obětí, z nichž vytáhl miliony dolarů,“ uvedla dcera magnáta Chagit Leviev pro E! News. „Není s námi v žádné přízni a nemá nic společného s naší společností LLD Diamonds. Ulevilo se mi, že jeho skutečná identita a činy byly odhaleny celému světu, doufejme, že to ukončí jeho bezohledné činy,“ dodala.

V žalobě podané LLD Diamonds USA stojí, že Simon „vytvářel falešná prohlášení, že je synem Leva Levieva, a to využíval ke svému prospěchu“. Jak v dokumentu dále stojí, „podváděl a ubližoval ženám, mužům a podnikům po celém světě, přičemž se vydával za člena rodiny Leviev a využíval její dobré pověsti“.

Bez dovolení zároveň Simon použil fotografii Leva a Ayelet, do které ve Photoshopu přidal sám sebe. „Zkreslil tak skutečnost v osobní zisk a uvedl veřejnost v omyl,“ říká dokument.

Sám Leviev se nechal slyšet, že neudělal nic špatného. „Chtěl jsem jen poznat nové holky,“ uvedl. Po odvysílání dokumentu Tinder veškeré jeho účtu zrušil, přítelkyně si tak bude muset muž hledat jiným způsobem.

Články, které by tě mohly zajímat