Právě vysíláme

Christina Applegate bojuje s roztroušenou sklerózou. S jinou nemocí nyní bojuje i její dcera

26. června 2024 15:03
Christina Applegate bojuje s roztroušenou sklerózou. S jinou nemocí nyní bojuje i její dcera

Život americké herečky Christiny Applegate je plný strastiplných výzev a zkoušek. Sama Christina bojuje s roztroušenou sklerózou, nyní byla jiná nemoc diagnostikována její dceři.

Applegate je známá především díky sitcomu Ženatý se závazky, kde ztvárnila hloupoučkou dceru Kelly. Výborná byla ovšem i v Přátelích coby jedna ze sester Rachel. Herečce byla od roku 2021 diagnostikována roztroušená skleróza, která se podepisuje nejen na jejím zdraví, ale i psychice. O životě s touto nemocí se ovšem Christina nebojí mluvit a ve svých podcastech je velmi upřímná. Mluví o tom, že kvůli nemoci je nucena ve 40 letech nosit pleny a často i trpí depresemi.

Nyní herečka promluvila i o nemoci, která zastihla její dceru, které je teprve 13 let. Sadie byl diagnostikován syndrom POTS, jedná se o Syndrom posturální ortostatické tachykardie, který se vyznačuje především náhlou zvýšenou srdeční frekvencí při změně polohy těla nebo při konzumaci i menšího množství alkoholu. „Když se postavím, točí se mi hlava, nohy mi strašně slábnou a mám pocit, že omdlím,“ řekla sama hereččina dcera. Syndrom, kterým onemocněla, je často diagnostikován u dětí jejího věku.

Články, které by tě mohly zajímat