Právě vysíláme

Princezna Kate se poprvé po ukončení chemoterapie objevila na veřejnosti

25. září 2024 13:23
Princezna Kate se poprvé po ukončení chemoterapie objevila na veřejnosti

Princeznu Kate zachytili fotografové v neděli po boku jejího manžela Williama při cestě z bohoslužby v sídle Balmoral ve Skotsku. Poprvé po ukončení chemoterapie se tak ukázala na veřejnosti. V kostele byli přítomní také král Karel III. a jeho manželka Camilla.

Na veřejnosti se princezna Kate vzhledem ke svému boji s rakovinou objevovala v posledním roce jen střídmě. Ke královským povinnostem se rozhodla vrátit před čtrnácti dny, kdy oznámila, že ukončila chemoterapii.

„Posledních devět měsíců bylo pro nás jako pro rodinu neuvěřitelně těžkých. Život, jak ho znáte, se může změnit v jediném okamžiku a my jsme museli najít způsob, jak proplout rozbouřenými vodami a neznámou cestou,“ napsala manželka prince Williama na Instagram s tím, že její léčba nadále pokračuje.

Ve Skotsku zachytili fotografové Kate a Williama při odjezdu z kostela. Princezna byla usměvavá a ačkoliv uvedla, že cesta k uzdravení bude ještě dlouhá, bylo na ní znát, že se cítí mnohem lépe než před několika měsíci.

Během léta se na veřejné akci ukázala Kate ukázala pouze jedenkrát, a to na Wimbledonu, kde se mimo jiné setkala s českou tenistkou a aktuální wimbledonskou vítězkou Barborou Krejčíkovou.

Foto: Profimedia

Články, které by tě mohly zajímat