Právě vysíláme

Princezna Kate zavítala po ukončení chemoterapií na veřejnost. Setkala se s rodinami obětí tragédie

13. října 2024 10:45
Princezna Kate zavítala po ukončení chemoterapií na veřejnost. Setkala se s rodinami obětí tragédie

Britská princezna Kate zavítala poprvé od oznámení vážné nemoci na veřejnost. Společně s manželem Williamsem se setkala s rodinami dětí, které zasáhla velká tragédie. 

Princezna Kate v lednu oznámila, že se léčí s rakovinou. Bylo tomu jen krátce poté, co se britská veřejnost dozvěděla zprávu, že rakovinou onemocněl i britský král Charles. Od té doby se půvabná Kate na veřejnosti prakticky neobjevovala, ale například tenisový Wimbledon si nenechala ujít.

Nyní královský pár podpořil rodiny v Southportu a setkal se rodiči tří dětí, které zemřely po červencovém útoku nožem. Tehdy sedmnáctiletý rodilý Brit nožem zaútočil v tanečním sále plném dětí. Tři děti napadení nepřežily, dalších osm dětí a dva dospělí byli zraněni. Agresor na místě zadrželi a pak obvinili z vraždy a pokusu o ni. 

9. září královský palác oznámil, že Kate ukončila chemoterapie a vrátí se do práce. „Těším se, že se v příštích měsících, až budu moci, vrátím do práce a podniknu ještě několik veřejných akcí,“ uvedla princezna v prohlášení. Další informace o momentální situace ohledně její nemoci ovšem palác neoznámil. 

Články, které by tě mohly zajímat