Právě vysíláme

Skutečná tvář slavného guru? Wim Hof je odsouzený násilník, tvrdí exmanželka

Skutečná tvář slavného guru? Wim Hof je odsouzený násilník, tvrdí exmanželka

Je uznávaný řečník a specialista na seberozvoj ve skutečnosti násilník? Na známého autora Wima Hofa se navalilo závažné obvinění od jeho bývalé ženy.

Wim Hof má přezdívku Ledový muž. Jeho metoda otužování lidského těla je známá po celém světě a motivační kouč má miliony obdivovatelů. Na jeho slávu nyní však vrhá stín závažné obvinění od jeho bývalé ženy, která prý chce, aby se všichni dozvěděli, jaký to je ve skutečnosti člověk.

Nizozemský deník Volkskrant zveřejnil výpověď exmanželky Caroline, která tvrdí, že známý guru, který propaguje zdravý životní styl, je ve skutečnosti agresivní a velmi nevyrovnaný muž. Svou agresi si pak měl vybíjet na své rodině a díky své slávě měl dojem, že je nezastavitelný. Caroline tvrdí, že Hof se dopouštěl fyzického násilí, ponižování, a dokonce i sexuálního zneužívání.

Caroline se rozhodla veřejně vypovídat poté, co měl být o muži natočen dokument, který by ho vykreslil jako inspirativního člověka, co pomohl lidem po celém světě. Představa, že by byl Wim ve filmu uctíván, však Caroline dle jejích slov přímo vyděsila. Před novináři tedy odtajnila i to, že Hof byl za domácí násilí odsouzen i v minulosti, ovšem případ byl před veřejností ututlán.

(Profimedia)

Caroline tvrdí, že Hof velmi holdoval alkoholu, po kterém byl velmi agresivní. Denně prý guru vypil až 6 litrů piva. V roce 2012 byl odsouzen za napadení nejstaršího syna Caroline.

Žena musela kvůli násilí několikrát navštívit lékaře, který ji prý sám přesvědčoval k tomu, aby chování manžela nahlásila na policii. Caroline to ale ze strachu neudělala. „Měla jsem hlavně strach, že kdybych ho vyhodila, udělal by mně nebo mým dětem něco hrozného,“ vypověděla.

Wim Hof všechna obvinění popírá a celou záležitost komentuje slovy, že v každém vztahu bývají problémy. Exmanželku sám viní z manipulativního jednání. Je však zajímavé, že jeho první manželka, žena jménem Olaya, spáchala v roce 1995 sebevraždu a zanechala po sobě čtyři děti. Sám Hof pak v minulosti o její smrti lhal, když tvrdil, že žena zemřela při autonehodě.

Články, které by tě mohly zajímat