Právě vysíláme

Z toho až mrazí. Jaká byla poslední slova Matthewa Perryho před smrtí?

19. srpna 2024 12:08
Z toho až mrazí. Jaká byla poslední slova Matthewa Perryho před smrtí?

Jak už jsme vás informovali, policie podrobně vyšetřuje smrt herce Matthewa Perryho. Zatčeno bylo celkem pět lidí a mezi nimi i Perryho osobní asistent.

Oblíbený herec Perry, kterého celý svět znal jako Chandlera z Přátel, se utopil ve vířivce poté, co požil vysokou dávku ketaminu. Tato látka se používá při léčbě depresí, ale funguje i jako večírková droga.

Perry si látku obstaral přes své dealery. Do těla mu ovšem ketamin píchl jeho asistent. A jaká byla dle médií poslední Perryho slova před smrtí? „Nastřel mi jednu pořádnou,“ měl Matthew říct svému asistentovi. Ten jeho přání splnil. Perry ovšem posléze ve vířivce ztratil vědomí a utopil se.

Perry podle zjištění vyšetřovatelů podstupoval terapii ketaminem kvůli depresím. Pitva odhalila, že v jeho krvi se nacházelo takové množství této látky, které by stačilo k uvedení pacienta do narkózy. Silné účinky anestetika, jakož i onemocnění tepen a užívání dalších léků podle úřadů způsobily, že herec ztratil vědomí. Obvinění lidé si podle prokurátora Estrady vyměňovali zprávy, kde o látce hovořili jako o příčině hercově  smrti, načež se svou roli v případu snažili zakrýt. Dva lékaři při tom předtím v textové komunikaci rozvíjeli úvahy o tom, kolik by Perry mohl být ochotný za ketamin zaplatit.

Články, které by tě mohly zajímat