Právě vysíláme

Celebrity jako členové sekty: Kdo ze slavných podlehl manipulaci?

27. června 2024 16:22
Celebrity jako členové sekty: Kdo ze slavných podlehl manipulaci?

I slavní a úspěšní lidé mohou být náchylní k vlivu sekt a kultů. Možná byste se divili, kolik velkých hvězd dokáže podlehnout vlivu a nechat se ovlivnit.

Některé slavné tváře se do sekty narodily, jiné se s radostí do nějakého kultu přidaly a určitou dobu si i na takovém místě užívaly. Většina z nich však podobná místa raději opustila. Podívejte se, o které osobnosti šlo.

Tom Cruise: Jeden z nejznámějších příkladů je Tom Cruise, který je už řadu let prominentním členem scientologické církve, což je kontroverzní organizace, která je často označována za sektu. Cruise otevřeně podporuje scientologii a často o ní mluví v médiích. Kvůli jeho vztahu k církve ztroskotala většina jeho vztahů. Došlo k rozvodu s bývalou ženou Katie Holmes, se kterou má Tom dceru Suri. Dnes již plnoletou dívku ovšem otec prý několik let neviděl. Příčinou je prý právě i scientologie.

John Travolta: Stejně jako Tom Cruise je i John Travolta dlouholetým členem scientologické církve. Travolta církev veřejně obhajuje a tvrdí, že mu pomohla v mnoha aspektech jeho života, převážně po smrti syna.

Joaquin Phoenix: Herec Joaquin Phoenix a jeho rodina byli členy kontroverzní skupiny „Children of God“ (Děti Boží), když byl ještě dítě. Rodina, která celé hercovo dětství žila putovním životem, nakonec skupinu opustila. „Myslím, že rodičům došlo, o co šlo. Bylo to hlavně o tahání peněz z lidí. O tom to celé bylo,“ uvádí herec.

Michelle Pfeiffer: Herečka Michelle Pfeiffer přiznala, že byla v mládí zapletena do sekty, která se zaměřovala na breatharianismus, tedy přesvědčení, že lidé mohou žít bez jídla a vody pouze na energii ze slunce. „Brzy mi došlo, jak moc je to nebezpečné. A kromě toho bylo fungování ve skupině i velmi finančně náročné. Přispívali jsme větším obnosem peněz,“ řekla herečka, která sektu opustila až v roce 2013.

Rose McGowan: I herečka Rose McGowan vyrůstala v kultu „Children of God“ (Děti Boží), ale její rodina skupinu opustila, když jí bylo devět let. Herečka tvrdí, že ve skutečnosti byly ženy v sektě sexuální otrokyně, co byly fyzicky i psychicky týrány.

Lisa Marie Presley: Nyní již zesnulá dcera Elvise Presleyho, Lisa Marie Presley, byla také členkou scientologické církve po mnoho let, ale nakonec církev opustila a veřejně se od ní distancovala.

Články, které by tě mohly zajímat