Právě vysíláme

Největší skandální koncerty všech dob: Které show vstoupily do dějin hudby?

29. srpna 2024 12:26
Největší skandální koncerty všech dob: Které show vstoupily do dějin hudby?

V hudebním byznysu se děje mnoho skandálů. Některé z nich se natolik vryly do paměti, že se na ně vzpomíná dodnes. Dnes vám představíme několik skandálních momentů, které se neodehrály v nahrávacím studiu, ale přímo před fanoušky na koncertu.

Několik koncertů ve světové hudební historii se stalo skandálními z různých důvodů. Jedná se o šokující momenty na pódiu i násilí v davu.

Koncert The Rolling Stones v Altamontu – Koncert v Altamont Free Concert v Kalifornii v roce 1969 se stal známým jako „den, kdy zemřel Woodstock“. The Rolling Stones najali členy Hells Angels, tedy klubu drsných motorkářů, jako ochranku, což vedlo k násilí, včetně smrti 18letého Mereditha Huntera, který byl ubodán během vystoupení kapely. Tento incident se stal jedním z nejtemnějších momentů v historii rockové hudby.

Sex Pistols v Manchesteru  – Vystoupení Sex Pistols v Manchesteru v roce 1976 je považováno za zlomový moment pro punkovou scénu v Británii. Koncert byl skandální kvůli vulgárním textům, kontroverznímu vystupování a chování kapely, které bylo mnohdy za hranou. Zpěvák se například nebál na diváky i čůrat. Tato show měla ovšem obrovský vliv na vznikající punkovou scénu v Británii a Sex Pistols se vadí mezi legendární.

 

The Doors v Miami  – Koncert The Doors v Miami roku 1969 se stal nechvalně známým, když frontman Jim Morrison údajně na pódiu simuloval masturbaci a vyvolal obvinění z obscénnosti. Toto vystoupení vedlo k soudnímu řízení a výrazně poškodilo pověst kapely.

Guns N‘ Roses a Metallica v Montrealu  – Tento koncert se stal skandálním, když Metallica musela předčasně ukončit své vystoupení kvůli popálení zpěváka Jamese Hetfielda. Následně Guns N‘ Roses odehráli pouze krátký set kvůli technickým problémům a poté opustili pódium. To vedlo k nepokojům mezi fanoušky, kteří zničili arénu a zapalovali ohně.

Madonna Blond Ambition Tour Madonna vzbudila pozornost na svém Blond Ambition Tour svým odvážným vystoupením a provokativními scénami, které zahrnovaly sexuální narážky a náboženskou symboliku. Vatikán dokonce vyzval k bojkotu jejích koncertů. Madonna se ovšem i tak stala světovou ikonou.

Oasis v Maine Road – Koncert Oasis na Maine Road v roce 1996 se stal neslavným kvůli potyčce mezi bratry Gallagherovými. Jejich hádky a konflikty na pódiu vedly k tomu, že koncert byl napjatý a chaotický, což vedlo k několika fyzickým potyčkám.

Články, které by tě mohly zajímat