

Přejít k obsahuPřejít k hlavnímu menuPřejít k vyhledávání
Vědci na univerzitě v Innsbrucku zveřejnili výsledky výzkumu porovnávající chuťové vlastnosti s typem povahy. Ovlivňuje naše oblíbené jídlo každodenní chování, nebo ne? Výsledky jsou překvapivější, než byste čekali!
Výzkum nejprve vyzval 1 000 lidí (500 mužů a 500 žen), aby ochutnali a ohodnotili vzorek sladkého, slaného, kyselého a hořkého jídla a pití. Vědci lidem poté předložili dva testy zkoumající různé druhy povah a jako tečku na závěr jim předložili test zaměřený na sadistické tendence.
Výzkum se konal na univerzitě v rakouském Innsbrucku
Podle výsledků testů vyšlo najevo, že lidé disponující machiavelistickými, narcisistickými a psychopatickými sklony měli v oblibě hořké jídlo a pití. Sympatičtí a příjemní lidé naopak hořká jídla moc nemuseli. Vědci tento fenomén vysvětlují teorií, že v přírodě se nachází řada jedovatých plodů, kteří chutnají hořce. Racionálnější, klidnější povahy se této chuti vyhýbají, ale ty riskující jsou ochotni je zkusit, a dokonce si je i užít!
Zdroj: Unilad, Christina Sagioglou, Innsbruck University
loading...